Administrație

Primarul Mircea Hava: Podurile din Cetate intră în reparații


Primăria municipiului Alba Iulia a decis să înceapă lucrările de reprații la elementele de lemn din Cetate, puternic deteriorate în ultimul timp.

Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de primarul Mircea Hava.

„Pentru cei care citesc și vor să afle de la sursă, ocolind falsul sau subiectivismul, vă anunț că s-a dat ordinul de începere pentru lucrările de reparații la elementele de lemn din Cetate, în special poduri. Nu e în natura noastră și nici în fișa postului să dăm vina pe trecut pentru sincope apărute ieri sau azi. Le luăm așa cum sunt, le analizăm și, cel mai important, le rezolvăm. Pentru că lucruri care păreau ok și trainice acum 5- 6 ani, cum sunt podurile de lemn din Cetate, sub influența vremii și, uneori și a oamenilor, și-au arătat «slăbiciunile»”, a scris primarul Hava.

Din fericire lucrările au fost garantate la vremea respectivă, iar banii cheltuiți acum sunt din garanția de bună execuție. Asta pentru cei care plâng în pernă și vorbesc numai ce vor. Urmează perioada achiziționării lemnului de stejar, debitarea și uscarea. Pentru că am cerut un indice de umiditate de maxim 18%. Asta înseamnă că se va acționa concret abia în octombrie. Dincolo de podine ne preocupă toate elementele structurale. Luate la decojit, tratat, vopsit etc. (…) Să dea Dumnezeu să țină și vremea! Costul total este de 666 000 lei cu TVA”, a mai precizat Mircea Hava.

„Am identificat problema, am găsit soluția și ne apucăm de treabă.”
Mircea Hava | primarul municipiului Alba Iulia

De mai multă vreme, presa locală a semnalat faptul că podurile de lemn din Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia sunt vizibil deteriorate, chiar dacă nu a trecut mult timp de la realizarea lor. Elementele din lemn nu au suportat acțiunea intemperiilor și a traficului pietonal și au cedat pe alocuri, prezentând semne evidente de uzură și șubrezire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.