Economie

Banca Transilvania va prelua Bancpost până la sfârșitul lunii octombrie

Banca Transilvania anunţă că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă, finalizarea acestora fiind estimată la sfârşitul lunii octombrie, potrivit unui comunicat transmis vineri către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Grecii de la Eurobank, care este acţionarul principal al Bancpost, au luat decizia de a se retrage din România.

„Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor. Finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie”, se arată în informarea transmisă către BVB.

Banca Transilvania va semna exclusivitate de negociere pentru Bancpost, după competiţia cu fondurile americane de investiţii Varde şi J.C. Flowers, potrivit unor surse de pe piaţa bancară citate de Ziarul Financiar.

Eurobank, acţionarul principal al Bancpost şi bancherii de investiţii care se ocupă de tranzacţie, Mediobanca şi HSBC, au selectat Banca Transilvania pentru negocieri finale, scrie publicaţia citată.

Banca Transilvania, înfiinţată în 1994, în Cluj-Napoca, se clasează pe poziţia a doua în topul băncilor din România, în funcţie de active. Instituţia a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti în 1997. În 2014, BT a achiziţionat Volksbank. Printre acţionarii BT se numără Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi IFC – Divizia de Investiţii a Băncii Mondiale.

Bancpost a fost înfiinţată în iulie 1991. În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acţionarul majoritar al Bancpost. Grupului Eurobank este o instituţie bancară europeană cu active totale de 65,7 miliarde de euro şi capital privat majoritar. Eurobank a decis, la începutul anului, să scoată la vânzare operaţiunile Bancpost din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.