Social

Peste 10.000 de locuințe nu au curent electric în urma vijeliei; şase persoane rănite

Peste 11.000 de abonaţi continuă să fie luni dimineața fără energie electrică în Alba, în urma vijeliei de duminică seara, care a doborât, de asemenea, la pământ în jur de 180 de copaci şi a avariat 20 de autoturisme, iar şase persoane au suferit diverse leziuni.

Potrivit unui comunicat remis, luni, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, luni erau încă afectate în total, 196 de posturi de transformare şi 11.190 de abonaţi. Astfel, total afectate erau patru linii, cu 123 de posturi de transformare şi 6.371 de utilizatori, şi parţial 10 linii, cu 73 de posturi de transformare şi 4.459 utilizatori.

În Alba Iulia, vijelia a dislocat de pe blocuri şase acoperişuri, care, în cădere, au avariat 20 de autoturisme. Şi acoperişul Spitalului din oraşul Abrud a căzut în urma furtunii.

În orașul Cugir, o clădire a rămas fără acoperiş, acesta fiind smuls de vânt.

În mai multe localităţi din judeţ au fost doborâţi copaci, cei mai mulţi, 150, pe drumul care face legătura cu cel mai important obiectiv natural din Alba, Gheţarul de la Scărişoara.

Circulaţia a fost blocată temporar de arborii căzuţi pe carosabil pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene.

În intervalul 17,00 – 21,00 în judeţul Alba s-au produs duminică fenomene meteorologice periculoase, respectiv intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, ce au depăşit la rafală local viteza de 60 kilometri/oră, iar izolat 80 kilometri/oră. Au fost emise două atenţionări meteo Cod Galben şi două atenţionări Cod Portocaliu.

Potrivit sursei citate, a fost activată grupa operativă ISU Alba şi au fost alertaţi şi trimişi la locul intervenţiilor, pe lângă reprezentanţi ai ISU, şi ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Arieşeni, Gîrda, Scărişoara, Albac, Bistra, Lupşa, Abrud, Alba Iulia, Cugir, Ighiu, Şugag, Galda de Jos şi Roşia Montană, precum şi ai E-On Gaz, Electrica, Drumurilor Naţionale şi Judeţene, Telekom şi Ocoalelor Silvice de stat şi private.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.