Educație

„Profesionala” brașoveană câștigă noi adepți. Din acest an, şi la Colegiul Economic intră în sistem

Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” a anunţat luni semnarea unui parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, cu agenţi economici cu capital german şi agenţi economici locali, informează instituția de învățământ.

Practic, prin acest parteneriat, colegiul intră în cadrul programului „Şcoala de carte şi meserii – Creştem profesionişti”, prin care se formează după model german tinerii care vor fi calificaţi conform cerinţelor pieţei muncii.

Directoarea Colegiului Economic „Andrei Bârseanu”, Claudia Petcu, a declarat cu acest prilej că este pentru prima dată, începând cu anul şcolar 2017-2018, când instituţia de învăţământ reuşeşte să organizeze un învăţământ profesional şi tehnic, în sistem dual, în domeniul comerţului.

„Am reuşit din acest an şcolar să încheiem parteneriate puternice cu firme germane, dar şi cu agenţi economici locali. Şcolarizarea se face împreună cu dânşii, care asigură o bursă pe lângă cea dată de Ministerul Învăţământului, dar şi practica elevilor, un lucru deosebit de important pentru pregătirea lor. Deocamdată, în anul şcolar 2017-2018 vom pregăti o clasă cu 20 de elevi pentru comerciant-vânzător”, a declarat directoarea colegiului, cu ocazia prezentării parteneriatului.

Reprezentanta Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Matilda Soare, a subliniat deschiderea arătată de unitatea de învăţământ faţă de colaborare şi nevoia foarte mare de forţă de muncă pregătită manifestată de companii.

Inspectorul şcolar pentru învăţământul profesional şi tehnic al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Daniela Ţucanu, a afirmat că ideea este de dezvoltare a învăţământului dual pentru că interesele sunt din toate părţile: agenţi economici, şcoală, copii, familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.