Social

Imigranţi sirieni su încercat să intre în România cu o barcă pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi din Dolj au prins nouă sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ajutaţi de un bulgar, care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune cu motor, anunţă Poliţia de Frontieră.

Sirienii, care i-au plătit unui cetăţean de origine arabă câte 8.000 de dolari de persoană pentru a-i ajuta să ajungă în Germania, au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare pentru continuarea cercetărilor.
“În data de 19.09.2017, ora 00.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, judeţul Dolj, au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, 10 persoane care se deplasau dinspre fluviul Dunărea spre digul de protecţie. Imediat, o patrulă din cadrul aceluiaşi sector a acţionat pentru reţinerea persoanelor, fiind efectuate somaţiile verbale legale. Astfel, au fost reţinute 9 persoane (4 bărbaţi, 4 femei şi 1 minor) care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, remis miercuri MEDIAFAX.
Una dintre persoane nu s-a supus somaţiilor legale şi a fugit către o pădure din apropiere. A fost fiind reţinută câteva ore mai târziu de poliţiştii din Calafat.
Poliţiştii de frontieră au stabilit că cele nouă persoane reţinute iniţial sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 10 şi 62 de ani, iar cea de-a zecea persoană este cetăţeanul bulgar Petar A., în vârstă de 40 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.