Mozaic

Prim bilanț al pagubelor provocate de vremea rea din noaptea de miercuri spre joi

În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de miercuri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în Capitală şi în 38 de localităţi din 15 judeţe.

Este vorba despre județele Alba, Argeş, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Vaslui şi Vâlcea, informează IGSU.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe şi 23 curţi inundate. De asemenea, s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare şi au fost îndepărtaţi 15 arbori, un stâlp de telefonie, un element de construcţie căzut pe carosabil, un panou publicitar, fiind avariate 9 autoturisme.

Din cauza vântului puternic, 23 acoperişuri ale unor imobile au fost parţial sau total afectate.

Peste 4.000 de pompieri militari cu 1.000 de mijloace tehnice au fost pregătiți să intervină, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice.

Având în vedere prognozele meteorologilor pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.