Administrație

Funcționar public de la OIR POSDRU Alba, găsit în stare de incompatibilitate de ANI


Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui funcționar public în cadrul OIR POSDRU Regiunea Centru Alba Iulia, informează agenția.

Este vorba despre Maria Șteau, funcționar public în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) Regiunea Centru Alba Iulia. Aceasta s-ar fi aflat în incompatibilitate în anul 2012, simultan cu deținerea calității de funcționar public, a desfășurat, în calitate de expert judiciar, activități remunerate în cadrul Tribunalului Alba – Biroul Local pentru Expertize Judiciare Tehnice și Contabile Alba (instituție publică), încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Funcționara a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Potrivit legii 161/2003, „persoana (…) față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.