Economie

Ministerul Economiei anunță „listarea a 10% din Hidroelectrica”, într-o primă fază

Ministerul Economiei intenționează să listeze 10% din Hidroelectrica, într-o primă fază, urmată alte cinci procente, a informat sâmbătă, la Alba iulia, Toma Petcu. ministrul Economiei.

Pentru a demara procesul delistare sunt aşteptate concluziile consorţiului de listare, potrivit declaraţiilor ministrului.

Ministrul a afirmat: „Vom adopta cât de curând o Hotărâre de Guvern prin care vom modifica un singur lucru: procentul de listare. Nu vom modifica metoda, se va schimba doar procentul de listare, în sensul că de la 15%, cât doreşte să listeze statul român, dorim doar 10%, pentru a vedea cum funcţionează în piaţă, cum se manifestă în piaţă Hidroelectrica în momentul listării şi să avem posibilitatea la un moment ales de stat să se listeze restul de 5%, pentru a maximiza banii care se iau din această listare. Banii de pe listare vor intra în companie şi ne dorim ca aceste sume să fie folosite doar pe dezvoltare. Ne interesează să vedem dacă putem să dezvoltăm noi capacităţi. Ne interesează dezvoltarea pe termen lung”.

Ministrul a subliniat că pentru a putea fi demarat oferta publică inițială, sunt aşteptate concluziile consorţiului de listare.

„Actualul consiliu de supraveghere este provizoriu. Noi am realizat caietele de sarcini şi urmează săptămâna viitoare să le urcăm pe SEAP pentru achiziţia unei companii de recrutare ca să putem să alegem reprezentanţii în Consiliile de Administraţie”, a mai adăugat Petcu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.