Social

Elevi de la Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” donează sânge

Zeci de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia vor dona sânge în cadrul campaniei umanitare „Şi tu poţi salva o viaţă”, informează Agerpres.

Campania, derulată pe durata întregii săptămâni, a fost anunțată luni pe pagina de socializare a unităţii de învăţământ.

„O măsură de curaj, un gest de suflet, o dovadă de aplecare spre nevoia celuilalt, un strop de empatie sunt elemente suficiente pentru decizia de a ajuta, de a salva o viaţă. În această săptămână (25-29 septembrie), la Centrul de Transfuzie Sangvină Alba Iulia, un număr de 47 de elevi ai Colegiului Naţional Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia dau curs campaniei umanitare de donare de sânge”, se menţionează în postare.

Potrivit sursei citate, vor dona sânge elevii care au împlinit 18 ani, o condiţie obligatoriu de îndeplinit pentru a face acest gest.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” este una din unităţile de învăţământ de elită din Alba, şi nu numai, cu o promovabilitate de 100% la Bacalaureat. Din promoţia 2017, au fost admişi în învăţământul militar superior 98,06% dintre absolvenţi.

Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la Timişoara. Colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În instituţie s-au pregătit, de-a lungul timpului, peste 6.500 de tineri. În cele patru decenii, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.