Educație

Dezbatere dedicată morţii, într-o conferinţă ştiinţifică unică în România

Cercetători din mai multe ţări participă, timp de trei zile, la Alba Iulia la o conferinţă ştiinţifică dedicată tematicii morţii, o manifestare unică în România, anunță Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Conferința este organizată de către Universitatea „1 Decembrie 1918” şi Muzeul Naţional al Unirii, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Cremaţionistă Amurg din România.

Un proiect al istoricului Marius Rotar, conferinţa „Dying and Death in 18th-21st Century Europe” a debutat în 2007, adunând, de-a lungul unui deceniu de existenţă, peste 600 de cercetători din 44 de ţări de pe toate continentele.

La ediţia din acest an sunt prezenţi specialişti din Belgia, Cehia, Finlanda, Italia, Marea Britanie, Polonia, Serbia, Spania, Ucraina, Ungaria şi România. Conferenţiază în calitate de keynote speakers prof. dr. Jeffrey Tyssens, de la Vrije Universiteit Brussel, Belgia, şi dr. Zdeněk N. Nespor, The Institute of Sociology, Prague, Cehia.

În urmă cu doi ani, Alba Iulia a găzduit, pentru prima dată în Europa de Est, cea mai importantă manifestare ştiinţifică din Europa dedicată acestei tematici, „Death, Dying and the Disposal of the Body”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.