Economie

Stadiul lucrărilor la A10. Lotul 1 face progrese, în zonele care au primit autorizație de construire

Lucrările realizate de constructorul lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda înregistrează progrese, anunță miercuri reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

„Pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Impresa Pizzarotti, avem un progres bun în zonele cu autorizație de construire. Tronsonul are o lungime totală de 17 km. Ne bucurăm să vedem un avans vizibil în anumite porțiuni. Din păcate, punctele nevralgice ale acestui lot, nodurile Sebeș și Alba Iulia Nord sunt încă departe de finalizare. De fapt, în aceste noduri încă nu s-au început lucrările”, se arată într-o postare pe Facebook a Asociației Pro Infrastructură.

Potrivit reprezentanților asociației, autorizația de construire pentru nodul Alba Iulia Nord este foarte aproape de a fi emisă, iar pentru nodul Sebeș „încă mai trebuie să avem răbdare”. Avansul este mai vizibil la structuri și terasamente, potrivit aceleiași surse.

„Așteptăm o mobilizare exemplară a constructorului în perioada următoare pentru a recupera întârzierile. Ultimul raport de progres emis de CNAIR în această lună arată un procent de execuție fizică de 34% pentru acest proiect de autostradă”, au mai precizat reprezentanții asociației.

Pe Lotul 1 (28%), de 17 kilometri, reprezentând tronsonul de la intrarea pe autostradă de la Sebeș și până la Pârâul Iovului (la ieşirea din Alba Iulia), lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.

Proiectul prevede două noduri rutiere Alba Iulia Sud la km 8 şi Alba Iulia Nord la km 16. Valoarea contractului este de 541.739.137, 21 lei (fără TVA), semnat în 14 noiembrie 2014.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.