Social

Ambulanțierii din Alba s-au alăturat protestului Sindicatelor Ambulanța

Peste 40 de angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Alba au protestat joi, în curtea unității, nemulțumiți că veniturile salariale le vor scădea de la 1 ianuarie, informează Agerpres.

De asemenea, angajații Serviciului de Ambulanță acuză faptul că ambulanțele pe care lucrează sunt vechi și cu mulți kilometri la bord.

„Conform noii legi a salarizării, vor scădea veniturile salariale ale angajaților. De asemenea, sunt nemulțumiri legate de faptul că investițiile pentru ambulanțe, pentru aparatura medicală nu sunt finalizate. Lucrăm cu ambulanțe vechi și cu aparatură reparată”, a declarat, pentru Agerpres, medicul Maria Babeș.

Maria Babeș a precizat că, în județul Alba, ultima ambulanță a fost primită în urmă cu cinci ani. „Pe una din mașinile de urgență deja avem în jur de 750.000 de kilometri”, a adăugat medicul.

Dr. Babeș a precizat că la protest au participat sindicaliștii aflați în timpul liber, activitatea cu pacienții nefiind astfel perturbată.

Angajați ai serviciilor publice de ambulanță din mai multe județe din țară au organizat, joi, între orele 11,00 – 12,00, mitinguri de sensibilizare a Guvernului, pe fondul nemulțumirilor că veniturile lunare din sistemul sanitar vor scădea începând cu 1 ianuarie 2018, conform Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România (FNSAR).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.