Politică

Legea privind apărarea contra incendiilor își recapătă toată forța. Deputatul Răcuci: „Închidem țara?”

Imagine suprinsă la Clubul Colectiv cu câteva momente înainte de izbucnirea incendiului ucigaș
Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, avertizează că data limită prevăzută în Legea nr. 146/2017, prin care s-a prorogat termenul din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, va expira sâmbătă, 30 septembrie.

Ca urmare, mai mult de jumătate dintre instituţiile publice şi agenţii economici ar trebui să-şi sisteze activitatea sau să se supună sancţiunilor legale.

„Sâmbătă, 30 septembrie, expiră termenul pentru obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu. Ce facem, însă, după această dată? Închidem şcolile? Închidem spitalele? Închidem ţara? Sau iarăşi ne facem că nu ştim că avem o lege cu norme precise? Iar prorogă Guvernul termenul sau se face că nu ştie? Nu am auzim de la Guvernul Tudose nici o şoaptă în această chestiune, pentru că ştie că dacă nu ar fi tăiat banii pentru investiţiile publice programate în anul 2017, nu aveam nicidecum o asemenea situaţie” a declarat Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL.

Potrivit prevederilor Legii nr. 146/2017 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 17/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu a fost prorogat până la data de 30 septembrie 2017.

One Comment

  1. Pingback: De duminică, autorizațiile de securitate la incendiu redevin obligatorii – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.