Mozaic

Cardinalul Sandri s-a întâlnit cu episcopii greco-catolici şi Cardinalul Lucian, la Blaj

Episcopii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco–Catolică (fotografie de arhivă)
Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri, a fost primit, sâmbătă, la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore de către Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, şi de Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Claudiu.

De asemenea, au fost prezenţi la eveniment şi ceilalţi episcopi ai Bisericii Greco-Catolice, precum şi Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova, Monseniorul Maury Buendia, potrivit unui comunicat al Biroului Arhieparhial de Presă.

„După cuvântul de bun venit adresat Cardinalului Sandri de către Preafericirea Sa Lucian, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale a transmis salutul Sfântului Părinte, exprimându-şi totodată şi bucuria de a se afla la Blaj. Astăzi (sâmbătă – n.r.), Cardinalul Sandri va participa la lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Greco-Catolice şi la o sesiune ştiinţifică prilejuită de aniversare a 100 de ani de la înfiinţarea Congregaţiei pentru Bisericile Orientale”, se menţionează în comunicat.

Totodată, în contextul unei posibile vizite a Papei Francisc în anul 2018 în România, Cardinalului Sandri va vizita şi Câmpia Libertăţii, posibil loc al celebrării de beatificare a episcopilor greco – catolici martiri, decedaţi în închisoare în timpul prigoanei comuniste.

Duminică, Prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale va participa la Sfânta Liturghie care va avea loc în Catedrala „Sfânta Treime”, precum şi la sfinţirea pietrei de temelie a unei capele destinată minorităţii de etnie rromă.

„Astfel, Biserica Română Unită cu Roma, Greco – Catolică, prin fapte concrete urmează îndeaproape îndemnul pastoral al Papei Francisc de a se apropia de «periferie», de persoanele defavorizate şi marginalizate”, au transmis, recent, reprezentanţii Arhiepiscopiei Majore.

Este cea de-a treia vizită a Cardinalului Sandri în România, după cele din 2010 şi 2014.

În primăvară, Papa Francisc a fost invitat, pentru anul viitor, la Blaj, invitaţia oficială fiind adresată de cardinalul Lucian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.