Politică

Ministrul Educaţiei face din nou praf limba română într-un mesaj postat pe Facebook

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, transmite un mesaj pe Facebook privind politica actualei guvernări, despre care afirmă că determină scăderea şomajului şi creşterea atractivităţii pieţei muncii din România. Dincolo de caracterul politic al declaraţiei, ministrul face două greşeli de exprimare.


“Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinţă sănătoasă şi de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă” – este paragraful care conţine prima greşeală. “Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat” – este paragraful care conţine cea de-a doua greşeală, conform digi24.ro.
Mesajul integral al lui Liviu Pop, postat pe pagina de Facebook:
“În ultimul an numărul de şomeri a scăzut cu 50.000.
Mesaj principal: Scăderea şomajului arată că politica Guvernului de creştere a salariului minim nu a gonit investitorii. Dimpotrivă, creşterea salariilor păstrează în ţară forţa de muncă de care au nevoie investitorii. Asta înseamnă mai mulţi bani în buzunarele românilor şi mai mulţi cetăţeni în clasa de mijloc.

Scăderea ratei şomajului arată că programul de guvernare este corect. Creşterile salariale nu au determinat o scădere a numărului de locuri de muncă, ci din contră. Rata şomajului calculată după standardele Biroului Internaţional al Muncii (BIM) a ajuns la 5,1% în luna august, în scădere cu 0,6% faţă de luna august a anului trecut.
România se află pe locul şase în Uniunea Europeană în topul statelor cu cel mai redus nivel al şomajului, după Cehia, Germania, Malta, Olanda şi Polonia.

Trebuie remarcat ca numărul şomerilor a scăzut constant, în fiecare lună de guvernare PSD – ALDE, ceea ce descrie o tendinţă sănătoasă şi de durată, care s-a mai manifestat în nicio guvernare precedentă. Este o dovadă că politica atragerii investitorilor străini cu salarii mici a fost greşită. Investiorii au nevoie de forţă de muncă, ceea ce înseamnă că salariile din România trebuie să se apropie de cele din Europa. Este evident că politica actualei guvernări, de mărire a salariului minim şi a salariilor bugetarilor, vor determina si o mărire a salariilor din domeniul privat. În acest fel, piaţa muncii din România va redeveni atractivă pentru cei care au plecat să muncească în străinătate şi, aşa cum ne-am propus, vor reveni acasă”.
SURSA: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.