Administrație

Proiectul pentru realizarea unei creșe și grădinițe în Valea Frumoasei din Sebeș, pus în dezbatere publică

Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a lansat în dezbatere publică reactualizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru Parcul Tineretului, precum și documentațiile tehnice pentru realizarea unei creșe și grădinițe în cartierul Valea Frumoasei, informează instituția.

Pentru acest proiect, municipiul Sebeș a primit o finanțare nerambursabilă de peste 2,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Proiectul pe care l-am susținut, alături de echipa mea, pentru realizarea unei creșe și grădinițe în cartierul Valea Frumoasei, a primit o finanțare nerambursabilă de peste 2,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. De noua unitate de învățământ astfel creată vor putea beneficia 85 de copii, din care 25 de locuri vor fi destinate antepreșcolarilor, aceasta fiind o nevoie acută în Sebeș, la momentul actual. Ne dorim ca rezultatul final să fie pe placul micilor noștri beneficiari, să rezulte o grădiniță luminoasă, în culori armonioase și care să ofere și un spațiu de joacă atractiv, în aer liber”, afirmă Dorin Nistor, primarul municipiului Sebeș.

Referitor la reactualizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru Parcul Tineretului, primarul Dorin Nistor precizează faptul că „ideea proiectului este de a valorifica la maxim potențialul pe care ni-l oferă lacul, de a securiza această zonă și de a o face atractivă, în fiecare anotimp în parte. Vom acorda o atenție specială componentei vegetație și vom proteja arborii care spun povestea parcului de ani buni. Ne dorim ca parcul să devină un loc plăcut de petrecere a timpului liber, în special pentru copii și tineri. Ca element de noutate, ar fi de ilustrat și apariția unui foișor, menit să găzduiască oficierea de căsătorii sau concerte de fanfară”.

Clic pe imagine pentru a mări fotografiile!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.