Social

Blaj: „Crosul Speranţei”, un eveniment organizat în sprijinul persoanelor cu sindromul Down

Peste 600 de persoane, aproape dublu decât estimau organizatorii, vor participa la prima ediţie a „Crosului Speranţei”, un eveniment caritabil care se desfăşoară duminică în municipiul Blaj, informează Agerpres.

Organizat de Asociaţia Culturală „Izvoarele” şi de Primăria Municipiului Blaj, „Crosul Speranţei” este un eveniment caritabil care vizează promovarea stilului de viaţă echilibrat, atât în rândul copiilor, cât şi al adulţilor din Blaj şi din împrejurimi. Sub genericul „Alerg pentru persoanele cu Sindrom Down”, „Crosul Speranţei” îşi propune să vină în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, în mod special al copiilor şi tinerilor cu sindromul Down din zona Blaj.

O bună parte din fondurile strânse cu această ocazie, taxă de participare şi donaţii, vor fi folosite în sprijinul copiilor şi tinerilor cu sindromul Down care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Ajutor Maltez, Filiala Blaj.

„Un număr record de participanţi, peste aşteptările iniţiale ale organizatorilor, şi-au anunţat participarea la prima ediţie a «Crosului Speranţei», programată duminică, la Blaj. 600 de persoane, dintre care 400 copii, s-au înscris deja, făcându-i pe organizatori să oprească, din motive logistice, înscrierile cu o zi înainte de data limită anunţată iniţial. În afara concurenţilor din zona Blaj, care constituie majoritatea participanţilor, la „Crosul Speranţei” Blaj şi-au anunţat prezenţa alergători din Mediaş, Cugir, Luduş, Baia Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Hunedoara, Ocna Mureş, Turda, Timişoara şi Lupeni”, se menţionează într-un comunicat .

Organizatorii au dorit să reunească la start toate categoriile de vârstă, astfel încât întreaga comunitate să fie prezentă la o acţiune ce urmăreşte şi implicarea civică. În acest sens, există şase categorii de concurs, două pentru adulţi şi patru pentru copii, între curse fiind programate tombole cu premii, festivităţile de premiere, în care vor fi acordate şi diplome speciale. Prima cursă, cea pentru avansaţi, are 10 kilometri, a doua cursă, de hobby, 2,5 kilometri, iar cursele copiilor, la care părinţii pot alerga alături de cei mai mici, vor fi împărţite pe categorii de vârstă. Persoanele cu dizabilităţi vor alerga la proba de 350 metri.

Vor fi acordate premii pentru cel mai tânăr şi cel mai vârstnic alergător, pentru persoana care aduce cel mai mare număr de concurenţi, premii speciale urmând a primi şi cei 20 de copii cu sindromul Down din zona Blaj. În plus, toţi cei înscrişi la „Crosul Speranţei” vor primi, la final, o porţie de paste, oferită de unul dintre sponsorii evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.