Educație

Cursurile școlare ar trebui să înceapă după 8.30

Adolescenții care încep cursurile la școală înainte de 8.30 sunt mai expuși riscului de a dezvolta probleme mentale din cauza unei calități scăzute a somnului, scrie Monitorul de Cluj.

Un studiu efectuat la universitatea din Rochester (SUA) sugerează de fapt că adolescenții a căror zi începe înainte de 8.30 prezintă mai multe riscuri de a dezvolta simptome de anxietate sau chiar depresie. Cercetătorii afirmă că ora de început a zilei este foarte importantă pentru sănătatea mentală a adolescenților și că aceștia nu ar trebui să înceapă orele înainte de 08.30.

Studiul a fost realizat urmărind obiceiurile de somn ale unui număr de 197 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Timp de o săptămână, împreună cu părinții lor, ei au completat un chestionar referitor la igiena somnului, ciclul lor circadian, ora la care încep școala și sănătatea lor mentală, căutând în mod specific simptome de anxietate și depresie.

Cercetătorii au remarcat astfel că diferențele sunt clare între elevii care încep școala înainte de 8.30 și cei care merg la cursuri după această oră, iar acest lucru se produce independent de alți factori.

Impactul orei de început a zilei asupra somnului este influențat frecvent de predispoziția adolescenților de a se culca prea târziu, notează realizatorii studiului. Acest studiu arată însă că ora de începe a cursurilor joacă un rol prin ea însăși.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.