Administrație

Dezbatere pe tema combaterii infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public

Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public – corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor reprezintă tema unei întâlniri organizate marţi şi miercuri la Alba Iulia, informează Agerpres.

Întâlnirea are loc în prezenţa procurorului general, Augustin Lazăr, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Timp de două zile la Alba Iulia se desfăşoară cea de-a treia etapă din acest an a Întâlnirii regionale a instituţiilor de aplicare a legii din România, cu tema „Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public: corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor”.

Manifestarea, organizată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DGA, are ca principal obiectiv realizarea unui schimb de bune practici, fiind prezentate, potrivit sursei citate, speţe complexe, având ca obiect infracţiuni de corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabandă şi spălarea banilor, instrumentate de unităţile de parchet din raza de competenţă a curţilor de apel Alba, Braşov, Timişoara, Oradea şi Cluj.

La întrunire participă, potrivit comunicatului, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, Laura Oprean, prim-adjunct al procurorului general, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel menţionate anterior, precum şi prim-procurori ai parchetelor de pe lângă tribunalele din raza de competenţă a aceloraşi curţi de apel.

Cu această ocazie vor susţine prezentări şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, menţionează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.