Social

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, expuse în weekend la Catedrala Reîntregirii Neamului

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia sărbătorește vineri pe Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie și Sfântul Mucenic Oprea și pe Sfinții Preoți Mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel, printr-un program liturgic special.

La sărbătoarea din acest an, în Catedrală sunt prezente moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, patroana spirituală a copiilor, a tinerilor și a mamelor, ocrotitoarea celor săraci, tămăduitoarea celor bolnavi, mângâietoarea celor aflați în necazuri și ajutătoarea tuturor creștinilor.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeş vor ajunge la Alba Iulia vineri, 20 octombrie, după-amiaza, și vor rămâne spre închinare până luni dimineața, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Conform celor precizate de pr.prof. Păunel Juchi, eclesiarhul Catedralei Reîntregirii Neamului, delegația care însoțește racla cu sfintele moaște va ajunge la Alba Iulia în jurul orelor 16.30 și va fi condusă de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Ea va fi întâmpinată de un sobor de preoți condus de ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei. La 16.45 va avea loc o procesiune în jurul catedralei, după care racla va fi așezată în pridvorul complexului arhiepiscopal, unde sunt așteptați toți cei care doresc să se închine moaștelor Sfintei Mucenițe Filofteia.

În zonă vor fi amplasate și două puncte de prim ajutor ale Crucii Roșii, în cazul în care vor fi persoane care vor avea nevoie de asistență medicală sau de un pahar cu apă.

De altfel, programul slujbelor la Catedrala Reîntregirii va continua până luni dimineața, când la orele 10.00, racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, împreună cu delegația care o însoțește, vor părăsi Alba Iulia, cu destinația Curtea de Argeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.