Administrație

Se face loc în pușcării. 10 % din deţinuţii de la Aiud beneficiază de Legea recursului compensatoriu

Penitenciarul din Aiud (foto: Administraţia Naţională a penitenciarelor)
O zecime din deţinuţii aflaţi în custodia Penitenciarului Aiud au beneficiat sau vor beneficia, cel mai probabil, de săptămâna viitoare de intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, comisar Nicoleta Mătărângă, a declarat vineri, pentru Agerpres, că 30 de deţinuţi s-au încadrat în criteriile stabilite de Legea 169/2017, prin adăugarea beneficiului compensator, fiind eliberaţi în cursul serii de joi.

Alţi 45 de deţinuţi au dobândit vocaţia pentru liberarea condiţionată, îndeplinindu-se fracţia prin ce au executat efectiv şi prin ce se consideră efectiv executat de lege prin adăugarea celor şase zile la fiecare 30 de zile executat. Despre aceştia se va discuta marţi în Comisia de liberare condiţionată, iar propunerile vor fi înaintate Judecătoriei Aiud, a menţionat comisar Nicoleta Mătărângă.

Numărul persoanelor aflate vineri în custodia penitenciarului din Aiud era de 692.

Legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare prevede că la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii necorespunzătoare, deţinuţii vor beneficia de şase zile considerate executate.

Închisoarea din Aiud este una dintre cele mai vechi şi mai mari din ţară, fiind înfiinţată în secolul al XVIII-lea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.