Social

Avionul de agrement care a aterizat forţat la Vinţu de Jos nu era înmatriculat

Avionul de agrement de mici dimensiuni care a aterizat forţat sâmbătă, în judeţul Alba, accident în urma căruia pilotul a decedat o zi mai târziu, nu era înmatriculat sau înregistrat, rezultă din primele cercetări în cauză.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, Mihaela Chicea, a declarat, luni, că, iniţial, a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 şi 3 din Codul Penal şi de art. 98 din Ordonanţa 29/1997 privind Codul Aerian, articol care prevede încălcarea îndatoririlor de serviciu de către personalul aeronautic civil cu consecinţe asupra siguranţei zborului.

„Azi, 23 octombrie, s-a schimbat încadrarea în infracţiunea de ucidere din culpă, pentru că, între timp, a intervenit decesul pilotului”, a afirmat Mihaela Chicea.

Ea a menţionat că a fost extinsă urmărirea penală cu privire la săvârşirea unei infracţiuni prevăzută de un articol din Ordonanţa 29/1997 privind Codul Aerian Civil, care presupune exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificat de înmatriculare sau de înregistrare ori de identificare şi un certificat de autorizaţie de navigabilitate sau un document echivalent.

„Se pare că, din primele cercetări, ar fi rezultat că aeronava nu era înmatriculată sau înregistrată. Aşa ne-au spus cei de la Centrul pentru Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), motiv pentru care nu o să fie ridicată şi transportată la Bucureşti”, a menţionat Mihaela Chicea.

Procurorul a precizat că dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă CA Alba Iulia, fiind delegate organele de poliţie să efectueze cercetările.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.