Administrație

Conferinţă preoţească în protopopiatele Alba Iulia și Sebeș

Luni, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a prezidat conferinţa preoţească de toamnă din protopopiatele Alba Iulia și Sebeș, informează Radio Reîntregirea.

Preoţii din cele două protopopiate s-au reunit la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Începând cu ora 10.00, în prezenţa Arhiepiscopului, a fost oficiată slujba de Te-Deum în paraclisul școlii teologice. În continuare, în Aula „Dumitru Stăniloae”, au fost susţinute referatele de către preoţii desemnaţi din cadrul fiecărui protopopiat.

Din partea protopopiatului Alba Iulia, a conferenţiat părintele Marius Miclea – parohia Ighiu, iar din partea protopopiatului Sebeș, au fost desemnaţi să ia cuvântul preoţii Adrian Aldea – parohia Cugir II, Iulian Sita – parohia Sebeș I și Alin Călin Matei – parohia Sebeș VI.

Astfel, în cadrul conferinţei, intitulată Jertfelnicie și mărturisire în lucrarea preoţească, au fost evocate portretele unor mari duhovnici, persecutaţi în timpul regimului comunist, precum Ioan Iovan, Arsenie Papacioc sau Gheorghe Calciu Dumitreasa. De asemenea, completări pe marginea celor prezentate în cele patru referate, au făcut preoţii Cosmin Voinea – parohia Glod și Nicolae Bolea – parohia Bucerdea Vinoasă, protopopiatul Alba Iulia.

La final, ierarhul a rostit un cuvânt către preoţii prezenţi, în care a subliniat faptul că scopul vieţii omului pe pământ este mântuirea. În privinţa datoriei preoților de a-i conduce pe credincioșii păstoriţi spre ţinta ultimă a vieţii, Înaltpreasfinţia Sa a spus: „Acest lucru un preot îl poate face bine și cu sorţi de izbândă, printr-o viaţă pilduitoare, printr-un cuvânt plin de har și prin mărturia vieţii sale personale. Exercitând un apostolat prin viaţa sa, care trebuie să fie minunată, preotul este Evanghelia ce trece pe cale”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.