Mozaic

Meteorologii anunţă ploi abundente şi rpăcirea vremii începand de luni dimineaţa

Meteorologii anunta ploi abundente incepand de luni dimineata pana marti seara. In plus, temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii, vremea va deveni rece in toata tara. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte. Potrivit meteorologilor, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzand treptat cea mai mare parte a tarii in dimineata zilei de luni.

O avertizare cod galben de ploi insemnate cantitativ si intensificari ale vantului la munte intra in vigoare luni dimineata, la ora 10:00, in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane.
In zona deluroasa si montana a judetelor Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges si Dambovita va fi cod portocaliu de ploi.

Cod galben

Fenomene vizate: ploi insemnate cantitativ; intensificari ale vantului la munte. Interval de valabilitate: 23 octombrie, ora 10:00 – 24 octombrie, ora 23:00.
Din dimineata zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzand treptat cea mai mare parte a tarii. In intervalul mentionat in Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv in zona municipiului Bucuresti), local in Transilvania, precum si in zonele montane si submontane, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 20…30 l/mp si izolat 40 l/mp.
In zona Carpatilor Meridionali si a Carpatilor de Curbura, se vor cumula cantitati de apa pe arii extinse intre 30 si 50 l/mp si izolat peste 60 l/mp.
Vantul va avea intensificari, local si temporar, in majoritatea regiunilor, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta a Carpatilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70…80 km/h.

Nota: Temperaturile vor scadea de la o zi la alta, astfel incat la mijlocul saptamanii vremea va deveni rece in toata tara. La munte, la altitudini mari, trecator vor fi precipitatii mixte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.