Administrație

Ziua Armatei, sărbătorită la Alba Iulia și Sebeș

Manifestări dedicate Zilei Armatei Române au avut loc miercuri la Alba Iulia şi Sebeş, la Cimitirul Eroilor, respectiv la monumentele comemorative dedicate eroilor neamului aflate în curtea bisericii ortodoxe din Petreşti, o suburbie a Sebeşului, şi în incinta cimitirului ortodox.

„La Mulţi Ani, tuturor militarilor! Mulţumim Armatei Române pentru eroismul de care a dat dovadă de-a lungul istoriei noastre, şi trecute şi recente”, a declarat, cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, care a depus, alături de vicepreşedintele Dumitru Fulea, o coroană de flori din partea instituţiei în memoria soldaţilor români jertfiţi pe câmpurile de luptă.

Au fost depuse coroane de flori şi din partea altor instituţii, precum şi din partea veteranilor de război, cei prezenţi asistând apoi la defilarea gărzii de onoare asigurată de un grup de elevi ai Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia. La ceremonial au asistat şi elevi, aflaţi în săptămâna „Şcoala, altfel”, care au depus, şi ei, mici buchete de flori la crucile unor soldaţi căzuţi în cel de-al II-lea Război Mondial.

Evenimentele au fost completate de slujbe religioase dedicate eroilor căzuţi la datorie, iar fanfara din Petreşti a contribuit la aceste manifestări de omagiere prin prestaţia pe care a oferit-o asistenţei, dând astfel o notă distinctă evenimentului, au transmis reprezentanţii Primăriei Sebeş.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.