Administrație

Alba a primit primele doze de Prevenar, un nou vaccin gratuit

Un nou vaccin gratuit – Prevenar – a fost introdus de Ministerul Sănătății în schema națională de vaccinare, care va fi administrat copiilor în primul an de viață, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Vaccinul Prevenar ajută la protecția bebelușilor pentru boli cum sunt meningita, pneumonia, otita și alte infecții produse de pneumococ. Vaccinarea se va derula prin cabinetele medicilor de familie, asociindu-se cu vaccinul hexavalent administrat la aceleași grupe de vârste.

Campania de vaccinare cu Prevenar a început de la 1 octombrie pentru toți bebelușii născuți în luna august.

Totodată, prima tranșă de vaccinuri antigripale a fost repartizată. Astfel, DSP Alba a primit 382 de doze și a început distribuirea lor. La recomandarea Ministerului Sănătății, acestea vor fi administrate personalului medico-sanitar din secțiile ATI, de neonatologie și Serviciului de Ambulanță.

Următoarele tranșe vor fi distribuite în partea a doua a lunii noiembrie, când va începe vaccinarea prin medicii de familie a tuturor persoanelor cu risc de îmbolnăvire, pentru care s-a solicitat vaccinul.

Precizăm că cele mai frecvente cazuri de gripă s-au înregistrat în lunile ianuarie și februarie, iar astfel vaccinul antigripal administrat în luna noiembrie devine un factor de protecție pentru persoanele din grupele de risc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.