Economie

Protest spontan la Uzina Vagoane Aiud din cauza salariilor neplătite

Fotografie de arhivă
Angajaţii Uzinei Vagoane Aiud, o companie privată, au întrerupt joi lucrul, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de câteva luni.

Liderul de sindicat Gheorghe Lupean a confirmat, pentru Agerpres, că oamenii au protestat, menţionând că manifestarea a fost una spontană.

La protest au participat toţi salariaţii aflaţi la serviciu, în jur de 30-40 de angajaţi, inclusiv personalul TESA, a spus Lupean. Alţi angajaţi se află în concediu sau concediu medical.

Potrivit liderului de sindicat, directorul unităţii le-a promis angajaţilor, în urma unei discuţii avute cu protestatarii, că le va fi virată, posibil vineri, o jumătate dintr-un salariu.

Oamenii reclamă faptul că ultima dată le-a fost plătit 50% din salariul pe iulie. Totodată, aceştia susţin că sunt plătiţi cu puţin peste salariul minim pe economie, spunând că au de achitat facturi şi datorii la bănci.

Conform informaţiilor postate pe site-ul unităţii, Uzina Vagoane Aiud este un atelier de reparaţii şi întreţinere vagoane de cale ferată şi execuţie de subansamble şi piese de schimb pentru material rulant.

Nu este pentru prima dată când fabrica se confruntă cu probleme de acest gen. La începutul lui 2014, 100 de angajaţi, dintr-un total de 216 salariaţi, au fost disponibilizaţi în cadrul unui program de restrângere a activităţii în vederea eficientizării acesteia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.