Administrație

Scenariul de gestionare a unui accident cu o autocisternă care transporta amoniac

Gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de accidente pe timpul transportului substanţelor periculoase, respectiv de amoniac, a fost tema unui exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren organizat joi, în municipiul Alba Iulia, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit scenariului exerciţiului, un operator economic din industria alimentară a executat revizia tehnică a instalaţiilor frigorifice şi completarea rezervoarelor cu agent frigorific (amoniac).

Transportul amoniacului a fost realizat de către o firmă autorizată ADR, cu ajutorul unei cisterne de 5 tone. La terminarea activităţii şi părăsirea incintei operatorului economic, s-a produs „un accident rutier” în care au fost implicate două autoturisme şi autocisterna care transporta amoniac.

„În urma accidentului au rezultat scurgeri semnificative de amoniac şi patru victime, din care trei încarcerate în cele două autoturisme şi şoferul autocisternei”, au menţionat reprezentanţii ISU.

Ei au adăugat că exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării acestuia. A fost verificat şi modul de organizare a cooperării între forţele participante, fiind realizată, totodată, o „informare complexă a populaţiei” privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.