Politică

Congresul USR, contestat de 16 parlamentari si lideri de filiale: Este nestatutar, s-au facut multiple abuzuri

Saisprezece parlamentari si lideri de filiale ai USR au semnat o screisoare in care contesta organizarea congresului de sambata la care a fost desemnata noua conducere, ei sustinand ca Biroul National a facut tot posibilul pentru a anula alegerile de la Bucuresti, in baza carora Cristian Seidler ar fi castigat “legitim si curat” conducerea USR, si a organizat alegeri paralele, nestatutare, fiind facute multiple abuzuri. Ei ii cer lui Dan Barna, “presedintele votat la un congres viciat”, sa ia act de situatia creata prin ilegalitatile pe care le-a girat sau chiar instrumentat si sa recunoasca “criza de moralitate si legitimitate de la varful USR”, relateaza News.ro.

Semnatarii scrisorii sustin ca respectarea regulilor este un principiu fondator al USR si incepe in interiorul USR, iar daca partidul este corupt din interior nu isi poate indeplini misiunea publica de a curata politica romaneasca si ca este de datoria lor sa semnaleze public ca regulile au fost incalcate in mod repetat de catre Biroul National al USR.

Ei mai spun ca alegerile de delegati din 15 octombrie de la Bucuresti au fost statutare, dar rezultatul nu a convenit pentru ca 58 din cei 63 de delegati il sustineau pe Cristian Seidler. Cu acest rezultat la Bucuresti si cu sustinerea din tara (96 de delegati au lipsit sau si-au anulat votul), Seidler ar fi castigat presedintia USR din primul tur – legal, legitim si curat, mai spun semnatarii documentului.

“Biroul National a facut tot posibilul pentru a anula alegerile de la Bucuresti si a organizat alegeri paralele, nestatutare, care au durat trei zile de ￯organizat￯. S-au facut multiple abuzuri: votantii au fost desemnati de catre Biroul National, iar pe liste au fost trecute persoane care nu au candidat sa fie delegati. Comisia Municipala de Arbitraj a Municipiului Bucuresti a constatat aceste nereguli si a declarat alegerile paralele din 23-25.10.2017 nestatutare. Ca atare, Congresul Extraordinar este nestatutar, deoarece a primit delegati alesi nestatutar. Asa cum s-a vazut si la vot, rezultatul ar fi fost cu totul altul daca aceste incalcari ale statutului nu s-ar fi produs”, mai spun cei 16 parlamentari si lideri de filiale judetene care semneaza acest document.

Ei ii solicita lui Dan Barna – “presedintele votat la un congres viciat”, precum si celor care “l-au impins in fata”, sa ia act de situatia creata prin ilegalitatile pe care le-au girat sau chiar instrumentat.

“Cerem recunoasterea crizei de moralitate si legitimitate de la varful USR, remedierea de urgenta a problemelor si revenirea la principiul respectarii regulilor inclusiv si mai ales in interiorul partidului”, se mai arata in scrisoare.

Documentul este semnat de: Lucian Stanciu-Viziteu – deputat si presedinte al filialei Bacau, Mihai Botez – deputat, Lavinia Cosma – deputat, Cosette Chichirau -deputat, Cristi Ghica – senator, Ramona Dinu – senator, George Dirca – senator, Bogdan Rodeanu – deputat si presedinte al filialei Galati, Andrei Plujar – presedinte al filialei Caras-Severin, Nicusor Lina – presedinte al filialei Teleorman, Catalin Stancu, presedinte al filialei Braila, Ana Ciceala – consilier municipal, Cami Mahalean -presedinte al filialei Deva, Cristina Coroblea, consilier local sector 5 , Mihaita Sava – presedinte al filialei Buzau si Gabriela Olar – presedinte al USR Salaj.

Fostul presedinte al Uniunii Salvati Romania scrie duminica seara, pe Facebook, un nou mesaj in care contesta Congresul la care a fost aleasa noua conducere a formatiunii, spunand ca a plecat din partid crezand ca lasa o organizatie de oameni principiali, ca i-a apreciat in special pe care care i-au spus in fata ca vor vota pozitionare fata de referendumul pentru familie, ca e o decizie de principiu pentru ei, iar acum este “socat” sa vada ca tocmai acele persoane nu reactioneaza la abuz, la ilegalitate, la denaturarea scopurilor pentru care organizatia s-a creat. El mai afirma ca, desi nu mai este in USR, are o responsabilitate fata de oamenii care au muncit pentru partid si care ii spun ca nu mai suporta nelegalitatea si denaturarea scopurilor USR.

Dan Barna a fost ales sambata, la congresul de la Poiana Brasov, presedintele Uniunii Salvati Romania, cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate. Contracandidatul sau, Vlad Alexandrescu, a obtinut 50 voturi. Barna ar urma sa fie presedintele USR pentru un madat limitat de doi ani, un alt congres urmand sa fie organizat in primavara lui 2019, inaintea alegerilor europarlamentare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.