Social

ACTUALIZARE | Explozie la mina Uricani, cu patru victime. Un miner a fost găsit mort

ACTUALIZARE

Minerul dat dispărut în urma exploziei de la mina Uricani a fost găsit decedat, a declarat, luni, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat.

Patru mineri au fost surprinşi, luni dimineaţă, într-o deflagraţie produsă pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului.

Cei trei răniţi vor fi aduşi la Bucureşti – doi la Spitalul de Arşi, iar al treilea, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Minerii prezintă arsuri ale căilor respiratorii şi pe mâini, picioare şi faţă, a declarat directorul Spitalului de Urgenţă Petroşani, dr. Alin Vasilescu.

„Una dintre victime prezintă arsuri pe 35 – 40% din suprafaţa corpului, iar cel de-al doilea miner are arsuri pe 8% din suprafaţa corpului. Arsurile sunt pe faţă, mâini şi picioare. De asemenea, victimele prezintă arsuri ale căilor respiratorii”, a precizat dr. Alin Vasilescu. Cel de-al treilea miner este rănit uşor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au deschis un dosar având ca obiect accidentul de la Uricani, a anunţat Parchetul General.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O explozie s-a produs, luni dimineață, în subteranul minei Uricani, din primele informații obținute de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara reieșind că este vorba de patru victime.

Dintre cele patru victime, una este dată dispărută, o altă persoană este rănită foarte grav, iar două sunt rănite ușor.

Purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate, a declarat că operațiunile pentru salvarea victimelor sunt în plină desfășurare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.