Administrație

Poliţiştii, instruiţi de luptătorii SAS cum să mânuiască armamentul şi să pună cătuşele

Poliţiştii din structurile operative din Alba au fost instruiţi, în scopul întăririi autorităţii şi pentru prevenirea comiterii unor infracţiuni de ultraj, de către luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) cu privire la folosirea armamentului din dotare şi intervenţia tactică în diferite situaţii cu care se pot confrunta în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„La nivelul IPJ Alba, în scopul întăririi autorităţii poliţiştilor şi pentru prevenirea comiterii unor infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor, în perioada septembrie-noiembrie, luptători din cadrul SAS s-au deplasat la sediul tuturor subunităţilor de poliţie din judeţ şi au susţinut sesiuni de pregătire tactică de intervenţie”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, comisar şef Ioan Sorin Cioancă, împuternicit şef al IPJ Alba

Comisarul şef Ioan Sorin Cioancă a menţionat, că luptătorii SAS au susţinut sesiuni de pregătire teoretică şi practică a poliţiştilor din structurile operative cu privire la folosirea armamentului din dotare şi intervenţia tactică la diferite situaţii cu care poliţiştii se pot confrunta în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„Am început din septembrie, dar au mai fost făcute (în trecut – n.r.) astfel de activităţi. Am început un program de pregătire pe bazele tacticii poliţieneşti, de la mânuirea armamentului, mânuirea mijloacelor din dotare – mă refer aici la baston, cătuşe, tactica imobilizării, încătuşării, cu colegii din structurile operative, Ordine Publică, Rutieră, Transport, Crimă Organizată, tocmai în ideea de a-i ajuta să dobândească nişte deprinderi practice”, a declarat, la rândul său, şeful SAS Alba, comisar Mihai Airinei.

Acesta a subliniat că poliţiştii nu trebuie să se “bâlbâie” atunci când pun cătuşele.

„Nu-i putem învăţa arte marţiale acum, (…), dar vrem să dobândească nişte deprinderi practice care să le fie de folos în munca de zi cu zi”, a menţionat Airinei. Comisarul a adăugat că s-a plecat de la discuţii purtate cu poliţiştii în privinţa „vulnerabilităţilor”, unii dintre ei fiind încadraţi din sursă externă, fără şcoală de poliţie.

În ultimii doi ani, în IPJ Alba, care numără 878 de angajaţi, au fost încadraţi în jur de 140 de poliţişti din sursă externă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.