Administrație

Cardul de sănătate este blocat în toată ţara

Cardul de sănătate este blocat, marţi dimineaţa, din cauza unor probleme tehnice ale sistemului informatic, iar până la remedierea problemelor, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line, potrivit unui anunţ al Casei Naţională de Asigurări de Sănătate.


Conform Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, sistemul nu funcţionează marţi, de la ora 7.00.
„Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice”, explică CNAS.
Reprezentanţii medicilor de familie susţin că nici luni şi nici săptămâna trecută sistemul informatic al cardului de sănătate nu a funcţionat.
„Avem, din nou, aceste probleme. Şi ieri (luni – n.red.) a funcţionat cu mare greutate spre prânz, puţin şi după-amiază, iarăşi cu greutate. Şi vineri au fost probleme, a funcţionat parţial şi, din păcate, o parte dintre serviciile care apăreau validate cu cardul vineri, luni, când am încercat să le urcăm în sistem, apăreau ca fiind nefectuate cu cardul. Riscăm ca acele servicii, peste trei ani, să vină Curtea de Conturi şi să impute şi serviciul, şi reţeta”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF), medicul Rodica Tănăsescu.
Tănăsescu susţine că sistemele informatice ale CNAS nu funcţionează optim, iar cei mai afectaţi sunt pacienţii.
„Este răspunderea CNAS. Aceste sisteme sunt necesare, dacă funcţionează. Este cazul să fie reevaluate şi redimensionate în aşa fel încât să funcţioneze. Nu este vorba doar de medicii de familie, este vorba de întreaga activitate a sistemului medical, şi la farmacie, şi la spital, şi la laboratoare, şi la ambulatoriu de specialitate. Toată lumea este afectată, mai ales pacienţii”, a adăugat preşedintele SNMF.
CNAS precizează că, până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă sau se eliberează în regim off-line.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.