Administrație

Începe organizarea adăposturilor de urgență pe timp de iarnă

Prefectul județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai s-a întâlnit în cursul zilei de joi cu reprezentanți ai principalelor instituții cu atribuții de protecție socială din județ pentru a analiza măsurile care trebuie întreprinse pentru gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului județului Alba, Legea asistenței sociale nr. 292/2011, art. 58 pentru persoanele care trăiesc în stradă prevede că autoritățile administrației publice locale au obligația de a organiza adăposturi de urgență pe timp de iarnă.

Prefectul Dănuț-Emil Hălălai a precizat faptul că va trimite primăriilor din județ o adresă prin care va solicita comunicarea de urgență către Instituția Prefectului a unei situații privind spațiile de cazare de pe raza unităților administrativ – teritoriale, numărul de paturi disponibile, etc și numărul persoanelor care figurează în evidențe ca persoane nevoiașe, bolnave, abandonate, care nu au cine să–i îngrijească.

În urma discuțiilor purtate în cadrul ședinței s-a hotărât de comun acord ca în zilele cu temperaturi scăzute persoanele bolnave să fie preluate de către Spitalul județean, copiii și persoanele cu handicap de către Direcția Generală de Asistență și Protecție Socială, iar persoanele nevoiașe la așezământul social din gară aparținând Asociației Ortodoxe Filantropia, se mai arată în comunicatul de presă al Instituției Prefectului județului Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.