Social

Cunoscuţi interpreţi de folk, pe scena Festivalului Concurs „Ziua de Mâine”

Cunoscuţi interpreţi de folk, între care Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Dinu Olăraşu, vor susţine recitaluri la Festivalul Concurs „Ziua de Mâine”, ce se va desfăşura la acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia, în organizarea Consiliului Judeţean (CJ) Alba.

Eveniment ce are ca scop şi lansarea tinerelor talente în acest gen muzical, urmând să urce pe scenă şase concurenţi, „Ziua de Mâine” a ajuns la cea de-a XII-a ediţie. Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” transformă Alba Iulia, potrivit organizatorilor, în capitala muzicii folk timp de două zile, în perioada 11 – 12 noiembrie.

Evenimentul are o secţiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical şi, totodată, adună împreună „corifeii” muzicii folk pentru a bucura sutele de spectatori care sunt aşteptaţi în fiecare seară a festivalului.

„S-au înscris zece concurenţi, au fost selectaţi şase, din Alba, Bacău, Bistriţa Năsăud, Alba, Hunedoara şi Dâmboviţa. E singurul concurs de muzică folk din ţară bazat doar pe interpretare a compoziţiilor proprii sau a compoziţiilor noi asupra cărora dețin drepturile de autor”, a declarat managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Potrivit acestuia, festivalul, o marcă înregistrată a CJ Alba, dispune de un buget de 77.000 de lei. Preţul unui bilet este de 25 de lei.

Printre cei care vor urca în acest pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se vor afla Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Daniel Avram şi „Şcoala de Folk”, Vali Şerban, Mircea Vintilă şi Alexandra Uşurelu, Ducu Bertzi, Dinu Olăraşu, Ovidiu Mihăilescu, Florin Săsărman, dar şi alte nume ale muzicii folk româneşti. În program sunt incluse şi lansări de carte şi sesiuni de autografe.

Festivalul este organizat de CJ Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.