Social

Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost câștigat de un tânăr de 18 ani

Un tânăr de 18 ani din Alba Iulia, Florian Șerban Goșa, a câştigat, duminică seara, premiul întâi la Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XIII-a, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Premiul special a fost obținut de cea mai tânără concurentă, Luminița Elena Donisă, din Petroșani, în vârstă de 10 ani, conform organizatorilor.

„Festivalul de Muzică Folk «Ziua de Mâine» este pentru mine ca un prieten, deoarece am crescut alături de acest festival. În urmă cu doi ani am obținut premiul Consiliului Judeţean, iar anul trecut am luat premiul III”, a spus Florian Şerban Goşa.

Interpretul este un produs al „Școlii de Folk” din Alba Iulia, formându-se sub îndrumarea profesorul Daniel Avram. Pe locul al II-lea s-a clasat Diana Borca, din Bistrița, în vârstă de 16 ani, iar premiul al III-lea i-a revenit unui tânăr de 17 ani din Bacău, Radu Comănescu.

„Cânt de la vârsta de 7 ani şi m-am apucat de folk pentru că mi-am dat seama că este cea mai potrivită muzică pentru mine, fiind aproape de sufletul meu”, a spus Luminița Elena Donisă.

Potrivit managerului Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal, „Ziua de Mâine” este „singurul concurs de muzică folk din țară bazat doar pe interpretare a compozițiilor proprii sau a compozițiilor noi asupra cărora dețin drepturile de autor”.

Unii dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de folk, Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi, Dinu Olăraşu, au susţinut recitaluri la Festivalul Concurs „Ziua de Mâine”, ce s-a desfăşurat la acest sfârşit de săptămână la Alba Iulia în organizarea CJ Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul, o marcă înregistrată a CJ Alba, a dispus de un buget de 77.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.