Politică

50 de tineri din Alba au participat la Congresul TSD

Aproximativ 50 de tineri social-democrați din județul Alba au participat la Congresul TSD care a avut loc duminică în capitală, informează un comunicat de presă al organizației.

La congresul tineretului social-democrat, Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social, a câștigat un nou mandat de președinte al Organizaţiei Tineretului Social-Democrat al PSD. Gabriel Petrea, care deţine de doi ani președinția TSD, a fost votat de 2.121 de delegaţi prezenţi la Congresul tineretului social-democrat, care a avut loc la complexul expozițional Romexpo din Bucuresti.

Desfăşurat sub egida „Next Level”, deoarece TSD și-a fixat drept obiectiv trecere într-o altă etapa, în care construiește o strategie pe termen lung pentru tinerii din Romania, o etapă în care pregătește următoarea generație de politicieni.

Organizația TSD Alba, condusă de președintele Corneliu Mureșan, a participat cu o delegație de 50 de tineri membri ai Partidului Social Democrat din județul Alba.

„Aceasta este una din experiențele care m-a format și pe mine în decursul anilor”, a declarat Corneliu Mureșan, președintele TSD Alba.

Tinerii social democrați au participat luni, 13 noiembrie, la două vizite de studiu. Prima s-a desfășurat la biroul ministrului Victor Negrescu, care le-a vorbit tinerilor despre importanța președinției Consiliului Uniuni Europene și pașii care trebuie făcuți de România în vederea deținerii acestei președinții dar și cum ar trebui să își construiască o carieră politică și ce valori trebuie respectate pentru aceasta.

Cea de a doua vizită a avut loc la Parlamentul României unde tinerii au putut vizita sălile Palatului, au participat la ședința de plen a Camerei Deputaților și au asistat la sesiunea parlamentară „Ora Guvernului”, dedicată dezbaterii „Condițiilor din penitenciarele României”.

Tinerilor le-a fost prezentat principiul bicameralismului în România, procesul de adoptare a inițiativelor legislative și modul în care are loc dezbaterea parlamentară în grupuri, comisii și plen, se mai arată în comunicatul de presă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.