Social

Protest al BNS faţă de transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Fotografie de arhivă
Peste 200 de sindicalişti ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au participat joi după-amiaza la Alba Iulia la un protest în semn de nemulţumire faţă de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat începând din ianuarie.

Este al doilea protest organizat la Alba Iulia de către BNS în mai puţin de o lună în scopul sensibilizării guvernanţilor privind transferul taxelor sociale de la angajator la angajat, decizie pe care aceştia o consideră „anormală”.

Timp de o oră, protestatarii, dotaţi cu vuvuzele şi cu steaguri sindicale, şi-au exprimat prin scandări nemulţumirea faţă de autorităţile centrale, scandând lozinci antiguvernamentale.

„Această trecere a contribuţiei de la angajator la angajat ni se pare un lucru anormal, mai ales că prin această măsură se încalcă toate normele europene unde România a aderat. Prin tot ceea ce (guvernanţii n.r.) au făcut, au bulversat toată ţara, de nu mai ştie nimeni ce se întâmplă. Avem semnale că ne pleacă investitorii. În loc să creăm locuri de muncă şi cu oameni calificaţi, vom ajunge o ţară în care vom creşte şomeri”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Liber Cugir, Sorin Tomescu, vicepreşedinte al BNS Alba.

O delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu subprefectul Monica Popescu, urmând ca, vineri, doleanţele lor să fie prezentate şi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.