Social

Un șahist din Belarus, favoritul Openului Internațional de la Alba Iulia

Marele Maestru Internațional Alexei Fedorov
Marele maestru internaţional Aleksei Fedorov, din Belarus, este principalul favorit al celei de-a II-a ediţii a Openului Internaţional de Şah de la Alba Iulia, desfăşurat între 20 şi 27 octombrie.

Următorii favoriţi ai competiţiei sunt Andrei Istrăţescu, multiplu campion naţional al României, Aczel Gergely, din Ungaria, şi câştigătorul ediţiei precedente, Vladislav Nevednicii, a menţionat, luni, în deschiderea Openului Internaţional de Şah de la Alba Iulia, directorul acestuia, Marius Ceteraş.

Printre participanţi se află şi germanul Lev Yankelevich, „eroul unei mici întâmplări” la sosirea sa în România. „Azi dimineaţă (luni – n.r.) trebuia să-l aştept la ora 8,32 în gara Vinţu de Jos. Venea de la Viena cu trenul. M-am dus în gară, unde nu a coborât niciun Lev. I-am trimis mesaj şi ce credeţi că-mi scrie: «Păi, am văzut trenul oprit în gară, era 8,30 şi m-am gândit că sigur mai e o gară în care trenul ajunge la 8,32». În România însă nu e chiar ca în Germania, aşa că Lev a mers până în Sibiu, de unde l-am recuperat”, a dezvăluit, în debutul competiţiei, Marius Ceteraş.

Printre competitori se mai regăsesc jucători din Republica Moldova şi Ucraina, precum şi tinerii români Mihnea Costachi, David Gavrilescu, George Stoleriu, George Ileană, Iustin Ciorgovean, Paul Paraschiv şi alţii.

Prima mutare a turneului a fost efectuată, în mod simbolic, de o fetiţă de doar 4 ani, Antonia, cea mai mică şahistă din Alba Iulia. De altfel, în fiecare zi a competiţiei, deschiderea la fiecare rundă va fi efectuată de către copii cu vârste între 4 şi 6 ani, cei mai tineri şahişti din Alba, a precizat Marius Ceteraş.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.