Social

Trei ani de închisoare pentru o fostă angajată a CEC Bank

O fostă angajată a CEC Bank – Agenţia Zlatna acuzată că a delapidat milioane de lei şi sute de mii de euro, condamnată iniţial de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, a rămas cu aceeaşi pedeapsă şi în rejudecare.

După ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a desfiinţat în februarie sentinţa penală aplicată în decembrie 2016 de Tribunalul Alba prin care Elena Meteşan fusese condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, pedeapsă cu care ea s-a arătat de acord, femeia a fost trimisă din nou în judecată de procurori pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Dosarul a ajuns din nou la Tribunalul Alba, care a condamnat-o, fără acord de recunoaştere, la aceeaşi pedeapsă dată şi anul trecut, respectiv 3 ani de închisoare.

Potrivit soluţiei postate marţi pe portalul instanţei, Tribunalul Alba a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă CEC BANK S.A. şi obligă inculpata „la plata sumelor de 4.227.940,06 lei şi 235.981,21 euro actualizate cu dobânda legală până la data plăţii, în favoarea părţii civile, reprezentând prejudiciul cauzat”.

Totodată, Tribunalul a respins cererea parchetului de confiscare a sumei ce reprezintă diferenţa dintre suma cu care partea civilă menţionată s-a constituit parte civilă în cursul urmăririi penale şi cea solicitată în cursul judecăţii.

Decizia nu este definitivă şi este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că inculpata, în calitate de funcţionar public-angajat în cadrul CEC Bank – Agenţia Zlatna în funcţia de ofiţer de cont, în perioada noiembrie 2005 – august 2016, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-a însuşit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienţii băncii, cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii. Au fost astfel afectaţi 297 de clienţi, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 6.321.886 de lei şi 273.744 de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.