Administrație

Telekom Romania Communication va implementa sistemul „Ro-Alert”

Potrivit sursei citate, această companie va implementa sistemul „Ro-Alert”, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire, informează Agerpres.

„Conform prevederilor OUG nr. 72 din data de 5 octombrie 2017, instituția noastră, aflată în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, a fost desemnată autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului Ro-Alert”, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, ulterior constituirii grupurilor de lucru pentru identificarea soluțiilor care să optimizeze funcționalitatea sistemului, personalul specializat din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al IGSU a procedat la inițierea și derularea procedurii de achiziție, astfel încât, până la finalul anului, acest sistem de avertizare rapidă a populației în situații de urgență să devină operațional, la nivel național, precizează IGSU.

Conform prevederilor legale, la procedura de achiziție au fost invitați 14 potențial ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor IGSU a primit 4 astfel de documentații.

„În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC Telekom Romania Communication SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software. De asemenea, compania menționată va implementa sistemul «RO-ALERT», în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire”, arată IGSU.

Sistemul de avertizare a populației — „Ro-Alert” — va permite informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecției în caz de urgență.

Conform dispoziției Guvernului, pentru implementarea sistemului „Ro-Alert” a fost alocată suma de 30,4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară. În urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13 milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.