Mozaic

„Un procuror modest care trăiește din salariu și locuiește într-un apartament de 52 de mp luat pe credit.” Laura Codruta Kovesi, vedeta in presa din Rusia

După ce am văzut-o pe Laura Codruța Kovesi elogiată în țări precum SUA, Franța, Olanda, Germania sau Israel surpriza vine de la răsărit: publicația democrat-independentă, de limbă rusă, „Timpul Prezent”, îi dedică un amplu articol însoțit de un material video devenit viral pe rețelele din zona rusofonă.


Sub titlul „Procuror din Transilvania împotriva oficialilor români corupți. Povestea lui Laura Kovesi”, publicația rusă o prezintă pe șefa DNA drept principalul luptător anti-corupţie din România, care „doar în 2016 a deschis dosare penale pentru 3 de miniştri, 16 parlamentari şi 47 de primari”.
„Un procuror modest care trăiește din salariu și locuiește într-un apartament de 52 de mp luat pe credit.” – sintetizează jurnaliștii de la „Timpul Prezent”, care nu uită să menționeze că Laura Codruța l-a băgat la pușcărie inclusiv pe fratele președintelui care a numit-o în funcție!
În articol se mai menționează simpatia masivă acordată de români actualei șefe a DNA, precum și mișcările de protest care au avut loc în țară la începutul anului.
Prezentată ca o adevărată prințesă războinică care își înfinge colții transilvăneni în corupții patriei, Laura Codruța Kovesi pare să fi devenit un personaj favorit al rușilor care visează la propria versiune anticorupție. Prin urmare materialul video cu șefa DNA a strâns într-un timp record câteva milioane de vizualizări și zeci de mii de distribuiri.
„Timpul prezent” este o instituție media dedicată în special publicului de limbă rusă din Rusia și Europa Centrală și de Est și reprezintă un proiect media comun al Radio Liberty / Europa Liberă și „Voice of America”.
sursa b1.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.