Social

Vremea se schimbă. ANM: Precipitaţiile se extind în toată ţara, iar la munte va ninge

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat că, de duminică, precipitaţiile se vor extinde în toată ţara, iar la munte ploile se vor transforma în ninsori, astfel temperaturile vor fi cuprinse între -5 şi cel mult 10 grade.

„Pe parcursul zilei de duminică, precipitaţiile vor fi din ce în ce mai multe, se vor extinde în toată ţara, iar la munte va ninge. În noaptea de duminică spre luni, vor fi ninsori în toate zonele de munte, iar luni spre marţi precipitaţii solide vor fi şi în zonele mai joase din partea de nord, nord-vest şi centru”, a explicat Florinela Georgescu, potrivit Mediafax.

Meteorologul a precizat că sâmbătă, vremea va fi asemănătoare celei de vineri, respectiv închisă cu ceaţă densă, în special în sudul şi estul ţării.

Noaptea vor fi minime de până la -5 grade, iar maximele, doar în anumite zone, vor atinge 10 grade.

„Temperaturile, treptat, vor mai scădea şi probabil că maximele nu vor mai depăși 10 grade, iar minimele vor deveni negative în toată țara. Deci, minimele, pe timpul nopții, vor fi de la -5 grade până la un grad, iar maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între un grad, în partea de nord a Moldovei, sper 8-9 grade, în regiunile sudice”, a adăugat directorul executiv al ANM.

De asemenea, vremea se păstrează închisă și cu temperaturi scăzute şi după mijlocul săptămânii viitoare. Situaţia se va îndrepta din punct de vedere al precipitațiilor, dar, ca temperaturi, nu vor fi variații extraordinare.

Precipitațiile, anunță ANM, vor lipsi doar vreo două zile pentru că de 1 decembrie, acestea vor reveni sub toate formele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.