Administrație

Sprijin pentru trei comunităţi marginalizate din Alba Iulia, în vederea reducerii sărăciei

Trei comunităţi marginalizate din Alba Iulia, non-rome, au fost incluse într-un proiect complex, în cadrul căruia vor fi derulate, timp de 36 de luni, măsuri ce au ca scop incluziunea socială şi reducerea sărăciei, au informat, luni, autorităţile locale.

În valoare de 20,5 milioane de lei, din care 19,7 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, proiectul „Măsuri Integrate de Combatere a Excluziunii Sociale în comunităţile marginalizate din Municipiul Alba Iulia” este derulat de Primăria municipiului Alba Iulia şi şase parteneri, printre care Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba.

„Proiectul este o premieră şi, în acelaşi timp, o provocare pentru noi, ca administraţie publică locală. Când spun acest lucru mă refer la paleta complexă de servicii integrate ce vor fi asigurate gratuit prin proiect. În toate acţiunile care vor fi puse în aplicare vom ţine cont de principiul îmbunătăţirii vieţii sociale, profesionale şi personale a beneficiarilor direcţi ai proiectului”, a declarat, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, administratorul public al municipiului, Nicolaie Moldovan.

Activităţile proiectului se derulează în Alba Iulia şi vizează trei comunităţi marginalizate, non-rome, denumite de localnici ca „Chicago” (două blocuri cu 130 de apartamente), „Goldiş” (trei blocuri cu 201 apartamente) şi „Pâclişa”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.