Social

Un român de etnie maghiară aleargă de la Aiud la Alba Iulia, în cinstea Zilei Naţionale

Ultramaratonistul Polgar Levente, care, aşa cum spune, poartă în el două etnii, română şi maghiară, va alerga pentru al treilea an consecutiv, de 1 Decembrie, pe traseul Aiud – Alba Iulia, până la, în mod simbolic, Sala Unirii, informează Agerpres.

Polgar Levente a lansat şi o invitaţie oricui doreşte să i se alăture în acest gest prin care îşi arată respectul faţă de Ziua Naţională a României.

Dacă în 2015 Levi, cum îi spun prietenii, a străbătut de unul singur, în circa trei ore, cei peste 30 de kilometri, iar anul trecut el a avut un coleg de alergare, un angajat al Penitenciarului Aiud, Mircea Mureşan, anul acesta sunt semnale că grupul va fi unul mult mai mare.

„Oricine este binevenit”, a declarat Polgar Levente. El a adăugat că ar avea promisiuni că i se vor alătura şi o parte din membrii grupului Invictus şi alergători de la CSM Bucureşti.

Levi a creat şi un eveniment pe pagina sa de pe o reţea de socializare, „Aleargă de 1 Decembrie de la Aiud la Alba Iulia”, unde menţionează că startul se va da la ora 7,00, din parcarea Colegiului Bethlen Gabor. El mai spune că oricine doreşte să i se alăture poate să facă acest lucru de unde doreşte, ţinând cont de lungimea traseului, invitându-i pe cei în cauză să poarte asupra lor şi câte un steag tricolor. De altfel, ca în fiecare an, şi de această dată, Polgar Levente va alerga ţinând în mâna stângă drapelul României.

„Prin gestul meu, vreau să transmit un mesaj de pace, de unitate între etnii, de convieţuire în armonie. Nu ne interesează ura. Eu port în mine două etnii. Noi nu avem probleme aici (în Transilvania – n.r.), cum că unul e român, altul e ungur. Astea sunt poveşti, noi ne avem bine, trăim bine împreună”, a declarat Levi.

Victimă a unui accident de tren la vârsta de 6 ani, Levi, care lucrează în construcţii, îşi doreşte să alerge în cea mai dură competiţie din lume, 6633 Arctic Ultra.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.