Mozaic

Guvernul va stabili trei zile de doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu naţional pentru decesul Regelui Mihai I, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Conform surselor citate, cele trei zile de doliu naţional urmează să fie stabilite marţi seară în urma unei discuţii cu reprezentanţii Casei Regale.

Pe de altă parte, o şedinţă tehnică va avea loc marţi după-amiază la Palatul Victoria pe tema funeraliilor Regelui Mihai I.

Conform surselor citate, şedinţa este organizată la nivelul Secretariatului General al Guvernului cu responsabili din ministerele de resort.

Premierul Mihai Tudose a transmis un mesaj de condoleanţe, în care arată că Regele Mihai I a fost „un model de moralitate şi demnitate pentru români”.

„Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate şi demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simţi mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificaţie deosebită pentru naţiunea noastră. Amintirea Majestăţii Sale va rămâne mereu vie. Condoleanţe Casei Regale a României, vă suntem alături şi vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Tudose pe Facebook.

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marţi la vârsta de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală.

Miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.