Educație

Proiect pentru creşterea atractivităţii învăţământului profesional şi tehnic

Un proiect ce îşi propune creşterea atractivităţii (IPT), astfel încât numărul elevilor din zonele de provenienţă ale şcolilor partenere care optează pentru acesta să crească până în 2019 cu 5%, a fost lansat marţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Alba.

Proiectul, care se adresează şi elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a, este derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Societatea de Formare Profesională GBG Pritzwalk Germania, Mancom GmbH Germania, Istituto Professionale Industria e Artigianato „L. Santarella” Italia şi Umbria Training Center, Italia.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea atractivităţii IPT pentru elevi şi părinţi, prin elaborarea unei strategii eficiente de promovare şi orientare a elevilor în carieră, astfel încât numărul elevilor care optează pentru acesta în zonele de provenienţă ale şcolilor partenere în proiect să crească cu 5% până în 2019.

Proiectul include și crearea unui site, cu implicarea directă a elevilor, în care fiecare instituţie parteneră va avea o pagină proprie, urmând a se crea şi un forum de discuţii. Vor fi iniţiate în fiecare regiune grupuri formate din reprezentanţi ai şcolilor (profesori, manageri), ai firmelor de formare, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai administraţiei publice locale, care vor realiza împreună un plan comun de acţiune şi colaborare, menit să confere atractivitate IPT şi motivaţie pentru acest domeniu, a mai spus inspectorul şcolar general.

Grupul ţintă căruia i se adresează proiectul este constituit din profesori din IPT, consilieri şcolari, care vor aplica metodele de consiliere şi orientare în carieră cuprinse în cadrul ghidului de consiliere şi orientare al profesorilor din IPT.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.