Administrație

Salariile bugetarilor vor ajunge la 9% din PIB în 2018, ca în 2008

Cheltuielile cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din PIB în 2018, în creştere faţă de nivelul de 8,3% din PIB în 2017 şi 7,5% din PIB în 2016, arată datele din proiectul de buget pentru anul viitor.

Astfel, salariile bugetarilor vor avea anul viitor cea mai ridicată pondere raportată la PIB din ultimii nouă ani, arată datele centralizate de ZF, citat de Monitorul de Cluj.

„Am mai trecut prin perioade în care s-au făcut abuzuri, dar nu în halul acesta în care să se dea astfel de salarii. Este o iresponsabilitate, o aroganţă şi o mitocănie care mă sperie“, a spus Radu Furnică, preşedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions, informează Mediafax.

El aminteşte de faptul că România se află într-o situaţie similară cu cea a Greciei de dinainte de criza financiară globală, un­de locuitorii încă suferă de pe urma iresponsabilităţii politicienilor.

„Nu le mai e frică de nimic, îşi dau salarii, pensii speciale şi beneficii de parcă bugetul ar fi un sac fără fund!”

Radu Furnică | preşedintele Leadership Development Solutions

În 2009, cu un an înainte de tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor în timpul guvernării conduse de Emil Boc, salariile bugetarilor reprezentau 9,5% din PIB.

În valori absolute, cheltuielile cu salariile celor 1,2 milioane de angajaţi din sistemul bugetar vor reprezenta 81 mld. lei, cu 17% mai mult decât estimările pentru 2017 şi cu 42% peste cheltuielile de personal înregistrate în 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.