Politică

VIDEO | Cosette Chichirău anunță că îl va da în judecată pe Șerban Nicolae

Deputatul USR Cosette Chichirău a anunțat miercuri că intenționează să-l acționeze în instanță pe senatorul PSD Șerban Nicolae, după ce l-a apostrofat pe acesta pe holurile Palatului Parlamentului și i-a cerut să-i ceară scuze pentru jignirile primite în cursul aceleași zile.

„Trebuia să se uite la mine și să-mi spună că-și cere scuze. Dar, după cum vedeți, el iese ca să facă spectacol la camere, dar nu are capacitatea să-și ceară scuze uitându-se în ochii mei. A mai spus că a lucrat personal la acest proiect. Bineînțeles că a lucrat personal, pentru că acest proiect îi scapă pe ăștia de pușcărie”, a spus deputata USR după ce senatorul Șerban Nicolae a plecat în sala de plen, unde are loc ședința de plen a Camerei Deputaților care dezbate proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

„Aș vrea să-l văd, să se uite la mine în fața publicului și să-și ceară scuze, dacă nu, vom ajunge în instanță”, a completat Cosette Chichirău.

Potrivit acesteia, limbajul folosit de Șerban Nicolae în ceea ce o privește a fost unul inadmisibil. „Este o formă de hărțuire și de intimidare la adresa mea. Această formă de hărțuire și intimidare nu funcționează, ar fi ideal să-și retragă legea. Faptul că sunt femeie e aproape secundar, eu cred că el s-ar purta așa cu oricine. Cel mai probabil vom ajunge la tribunal”, a spus deputata USR.

Anterior, Cosette Chichirău a afirmat că există în Parlament „un grup infracțional organizat” și că orice deputat care va vota noul statut al magistraților este în complicitate cu acest grup.

Declarația a fost făcută după ce deputații USR au declanșat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaților față de oprirea dezbaterilor asupra legilor „Comisiei Iordache”. Aceștia au fost nemulțumiți de faptul că, urmare a epuizării timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor și judecătorilor, s-a trecut la vot fără susținerea amendamentelor.

Astfel, în timp ce parlamentarii majorității au votat sau respins articole și amendamente la statutul magistraților, grupul USR, „înarmat” cu coli pe care scria „Hoții!”, a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii.

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost „înjurată” de senatorul PSD Șerban Nicolae.

„În plen, eu am făcut un live pe Facebook, ați văzut că grupul USR a ieșit în față, cu însemne care spuneau «Hoții», în timp ce colegul nostru Stelian Ion susținea amendamentele depuse de USR. Din cauză că eu filmam, au început să apară înjurături la adresa mea. Ce ați văzut e probabil o mică parte din ce se spunea în plen de mai mulți deputați de la PSD. Dar nu e important cum am fost insultată eu, important este ce se întâmplă cu Justiția din România, se întâmplă o procedură de urgență neconstituțională, în timp ce nu avem procedură de urgență pe niciun aspect din sănătate, educație sau autostrăzi. (…) Avem de-a face cu un grup infracțional organizat și eu consider că orice deputat care votează această lege este în complicitate cu acest grup infracțional organizat. (…) Eu nu mă simt jignită. Domnul Șerban Nicolae nu mă poate jigni. Nu are capacitățile nici morale, nici intelectuale să mă jignească pe mine. Eu sunt aici să apăr legile României, să apăr poporul român, el poate să spună orice vrea, asta nu mă interesează pe mine personal, nu este o dezbatere despre mine personal”, a declarat Chichirău la Parlament, care a arătat că Șerban Nicolae nu avea motive să fie prezent în plenul Camerei Deputaților, fiind senator.

Senatorul PSD Șerban Nicolae și-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău menționând că nu a mai suportat insulta și calomnia venite din partea acesteia și a cedat.

„Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacție. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport și așa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, și îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat și am replicat pentru că nu am mai suportat insulta și calomnia repetate. Față de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, față de oamenii de bună credință, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete”, a spus Nicolae la Palatul Parlamentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.