Economie

Încheiem anul fără kilometri noi de autostradă. Lotul 3 din Sebeș-Turda, inaugurat abia în 2018

Cel mai avansat lot de autostradă, al treilea din Sebeș-Turda, va fi recepționat de abia în ianuarie 2018, dacă vremea va permite lucrările.

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, singurul care mai avea șanse de a fi finalizat anul acesta, va fi inaugurat la începutul lui 2018. Lucrările la tronsonul de 12,4 kilometri au început în luna mai a anului 2014 și trebuiau terminate luna aceasta. În luna noiembrie, însă, stadiul fizic al drumului era de 97,5 la sută. Anul acesta au fost inaugurați doar 15 kilometri de drum de mare viteză. Este vorba despre autostrada Lugoj-Deva, în condițiile în care fostul ministru Răzvan Cuc promisese 90 de kilometri.

Oficiali ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere afirmă că mai sunt de asfaltat 300 de metri și că trebuie înlocuite corpurile de iluminat care funcționează cu sodiu, cu altele cu LED-uri. Recepția din perioada 8-10 ianuarie 2018 este condiționată de existența condițiilor meteo favorabile, spun ei, citați de digi24.ro

La sfârșitul lunii ianuarie, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) acuză Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere de faptul că a ajuns în situația de a „căuta nod în papură” constructorului lotului 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda pentru a nu face recepția lucrărilor.

Lotul 3, între Aiud şi Decea, a fost construit de compania italiană Tirrena Scavi și este primul finalizat dintre cele patru de pe traseul de peste 70 de kilometri cuprins între Sebeș (Alba) și Turda (Cluj).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.