Administrație

Ministerul Public: Ideea preluării bugetului M. Public de către M. Justiției, o gravă atingere adusă independenței procurorului

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își manifestă îngrijorarea cu privire la independența procurorului, ideea preluării gestionării bugetului Ministerului Public de către Ministerul Justiției însemnând o gravă atingere adusă acestei independențe, se subliniază într-o postare pe pagina de Facebook, citată de Știrile TVR.

„Dacă ministrul justiției – om politic sau membru al unui guvern politic – devine ordonator de credite al bugetului Ministerului Public, se creează posibilitatea controlării activității procurorilor prin subfinanțarea sistemului, a unor structuri din cadrul acestuia sau direcționarea discreționară a resurselor financiare”, avertizează Ministerul Public.

„Practic, cele trei bugete ale Ministerului Public – PÎCCJ, DNA, DIICOT – nu pot fi gestionate operativ împreuna cu cel al Ministerului Justiției, pentru că ar determina o sufocare financiară, respectiv, blocarea activității parchetelor. Invocarea faptului că Ministerul Justiției este ordonator de credite pentru bugetul instanțelor nu reprezintă un argument, în condițiile în care Consiliul Superior al Magistraturii și reprezentanții instanțelor de judecată au solicitat, în mod constant, gestionarea bugetelor instanțelor de către Înalta Curte de Casație și Justiție, invocând același considerent al independenței financiare”, se arată în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

„Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cunoaște nevoile financiare ale structurilor de parchet, prioritățile de acțiune pentru combaterea fenomenului infracțional, fiind astfel imperios necesar ca gestionarea bugetului să fie făcută de reprezentanții Ministerului Public, pentru asigurarea unei funcționări eficiente a parchetelor și a combaterii criminalității”, argumentează Parchetul.

Punctul de vedere al Ministerului Public a fost transmis după declarațiile ministrului Justiției potrivit cărora este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiției să devină ordonator de credite și pentru bugetul procurorilor.

One Comment

  1. Ministerul Public pute Penal
    Guvernantii romani au venit cu ideea perversa de a deghiza Ministerul Procuratorilor sub denumirea atragatoare de Minister Public.
    Orice cetatean cu mintea nepervertita de terminologia de drept intelege ca Ministerul Public este ministerul care se ocupa de locurile si activitatile publice din Romania.
    Dar ce fac guvernantii romani? Mascheaza sub denumirea inofensiva si atragatoare de Minister Public, una din cele mai puternice arme de REPRESIUNE in orice stat, capitalist sau comunist: Ministerul Procuratorilor, sau mai la moda, Ministerul Penal.
    Indemnul subliminal este clar: veniti voi, idioti nestiutori din toata tara, la Ministerul Public, iar in loc de petreceri in aer liber, Ministerul Public (Penal) va va organiza un lagar de exterminare in toata regula, dupa modelul si standardele Uniunii Europene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.